Locatie lijst 
Kaart
Over De Leidse Loper

De Leidse Loper is een stadswandeling door de historische binnenstad van Leiden. De route is aangegeven met wegwijzerpalen. Op bijzondere plekken langs de route staan borden met historische informatie.Deze mobiele website biedt audiofragmenten en filmpjes met een extra verhaal over de betreffende locaties.

De verhalen zijn ook thuis te beluisteren en te bekijken op: www.deleidseloper.nl

Voor meer informatie:
Visitor Centre
Stationsweg 41
2312 AT Leiden
Tel: 071-516 60 00
Email: info@vcleiden.nl

Kosten

Het gebruik van deze mobiele dienst is gratis. Om deze website te bekijken en de verhalen te beluisteren via uw mobiele telefoon heeft u een telefoon nodig die daarvoor geschikt is en een mobiel internet abonnement van uw telefonie aanbieder. Uw provider kan kosten doorberekenen voor de dataverbinding. Zorg er daarom voor dat u op de hoogte bent van de kosten die uw provider aan u doorberekent.
Let op! Het bekijken van video valt bij sommige providers niet binnen een “onbeperkt internet abonnement”.

Proclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoordelijkheid van de gemeente Leiden. De gemeente Leiden besteedt de uiterste zorg aan het zo actueel, toegankelijk, correct en compleet mogelijk maken en houden van de inhoud van haar website. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd is, dan stellen wij het op prijs als u ons dat laat weten door een e-mail te sturen naar internet@leiden.nl.

Persoonsgegevens

De gemeente Leiden vindt de bescherming van uw persoonsgegevens een belangrijke zaak. Eventueel verzamelde informatie over uw bezoeken aan de website worden slechts gebruikt voor het ondersteunen van technische beslissingen en statistische verwerkingen. Deze informatie wordt nooit gebruikt voor het identificeren van individuele personen. De ten behoeve van informatieverzoeken of e-mail verstrekte informatie wordt uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van de aanvraag of reactie.

Auteursrecht

De informatie op deze site, zowel de tekst als het beeldmateriaal, is en blijft eigendom van de gemeente Leiden, tenzij anders vermeld. Als u informatie uit de website van de gemeente Leiden in uw eigen publicaties wilt overnemen, mag dat alleen met vermelding van de bron. Overname van informatie uit de website die geen eigendom is van de gemeente Leiden mag alleen met toestemming van de eigenaar.

Colofon mobiele website

Initiatief en coördinatie: Stichting Open Monumentendagen Leiden / Gemeente Leiden, team Stadsruimte

Productie audio: Antenna Audio, in opdracht van de Gemeente Leiden

Teksten / redactie: Aukje Vergeest, Antenna Audio / Cor Smit, Tiny Klever, Gemeente Leiden

Stemmen (Nederlands): Roos Ouwehand en Edwin de Jongh (citaten)

Stemmen (Engels): David Thorpe en Adam White (citaten)

Muziek: onder andere Twee Violen en een Bas (www.tweevioleneneenbas.nl), Leo van Doeselaar (www.leovandoeselaar.com) en Theo Visser (www.theovisser.nl)

Filmfragment ‘Blaeu Digitaal’: Los Digitalos i.o.v. de gemeente Leiden, Unit Monumenten & Archeologie

Filmfragment Beestenmarkt: Regionaal Archief Leiden / Dirk van Eck Stichting

Animatie buskruitramp: Infofilm i.o.v. Stedelijk Museum De Lakenhal

Bouw website: Mobzili (www.mobzili.com)

Foto’s locaties: Marc de Haan, Francien Durand, Gemeente Leiden

Afbeeldingen: Stedelijk Museum De Lakenhal, Regionaal Archief Leiden, Gemeente Leiden

Engelse vertaling: Marilyn Hedges (teksten site) en John Rudge (teksten locaties)